een E-mail toevoegen aan Outlook op Mac

Deze stappen zijn hetzelfde, ongeacht of u uw eerste e-mailaccount dan wel extra e-mailaccounts aan Outlook toevoegt.

1. Selecteer Bestand > Account toevoegen.

Voer uw e-mailadres in en klik op Verbinding maken.Voor Outlook 2013 en Outlook 2010

Voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in en selecteer Volgende.
  2. Voer desgevraagd uw wachtwoord opnieuw in en selecteer OK > Voltooien, zodat u met uw e-mailaccount in Outlook aan de slag kunt.

Zie Geavanceerde configuratie gebruiken om een POP- of IMAP-e-mailaccount toe te voegen in Outlook voor de pc als u instructies nodig hebt om een e-mailaccount toe te voegen met behulp van geavanceerde instellingen.

Zie Uw e-mailinstellingen in Outlook voor de pc bijwerken voor het bijwerken van uw e-mailinstellingen zoals servernamen voor inkomende en uitgaande e-mail.

Outlook accepteert mijn wachtwoord niet

Als Outlook uw wachtwoord niet accepteert en u zeker weet dat u het wachtwoord voor uw e-mailaccount gebruikt, hebt u wellicht een e-mailaccount waarvoor aanvullende beveiliging is vereist.

Gmail-, Yahoo-, iCloud- en AOL-accounts gebruiken allemaal tweeledige verificatie om te bevestigen dat u de persoon bent die toegang tot uw e-mailaccount probeert te krijgen.

Als u uw e-mailaccount wilt toevoegen aan Outlook, hebt u een app-wachtwoord nodig. Dit is een ander wachtwoord dan het normale wachtwoord van uw e-mailaccount.

De stappen om een app-wachtwoord te verkrijgen, zijn voor elke e-mailprovider anders. Selecteer uw provider in de vervolgkeuzelijst voor instructies.

Gmail

Met Gmail kunt u uw account aan Outlook toevoegen zonder tweeledige verificatie in te stellen en een app-wachtwoord te gebruiken, maar u moet dan wel een instelling inschakelen zodat ‘minder veilige apps’ verbinding met uw account kunnen maken. Deze instelling wordt niet aanbevolen. Het is raadzaam tweeledige verificatie in te schakelen en een app-wachtwoord te gebruiken.Gebruik de volgende stappen om tweeledige verificatie in te schakelen en een app-wachtwoord te genereren.

1. Ga in de browser naar Gmail. Selecteer vervolgens in de rechterbovenhoek van het scherm het pictogram Google-apps.
  2. Selecteer Mijn Account. Selecteer onder Aanmelden en beveiliging de optie Aanmelden bij Google.
  3. Als onder Wachtwoord en inlogmethode Tweeledige verificatie is uitgeschakeld, klikt u op > naast UIT. Anders gaat u verder met stap 4.
    • Klik in het eerste scherm op DOORGAAN.
    • Als hierom wordt gevraagd, voert u uw Gmail-wachtwoord in en klikt u op VOLGENDE.
    • Voer uw telefoonnummer in en geef aan of u uw verificatiecodes via een sms-bericht of de telefoon wilt ontvangen. Klik op VOLGENDE.
    • Voer de code in die u hebt ontvangen en klik op VOLGENDE.
    • Klik op INSCHAKELEN om het instellen van tweeledige verificatie te voltooien.
    • Ga terug naar het vorige scherm door te klikken op de pijl-links boven aan het scherm naast Tweeledige verificatie.

4. Selecteer onder Wachtwoord en aanmeldingsmethode de optie App-wachtwoorden.
  5. Voer uw Google-wachtwoord in en selecteer Aanmelden. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten onder in het volgende scherm de opties E-mail en Mac-computer. Selecteer vervolgens Genereren.
  6. Er wordt een app-wachtwoord weergegeven. Kopieer dit wachtwoord (zonder de spaties) en voer dit wachtwoord in wanneer Outlook u om een wachtwoord vraagt.

Yahoo

1. Ga in de browser naar Yahoo. Selecteer vervolgens in de rechterbovenhoek van het scherm het pictogram Instellingen.
  2. Selecteer Accountgegevens > Accountbeveiliging. Mogelijk moet u zich opnieuw aanmelden.
  3. Schakel tweeledige verificatie in als dat nog niet is gebeurd. Selecteer vervolgens App-wachtwoorden beheren.
  4. Selecteer Outlook-bureaublad in de vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens Genereren.
  5. In Yahoo wordt een app-wachtwoord weergegeven. Kopieer dit wachtwoord (zonder de spaties) en voer dit wachtwoord in wanneer Outlook u om een wachtwoord vraagt.

Icloud

1. Ga naar de website Apple-id in de browser. Voer uw Apple-id en -wachtwoord in.
  2. Als u tweeledige verificatie al hebt ingeschakeld, ontvangt u een code op een van uw apparaten. Voer deze code in om door te gaan. Als u dit nog niet hebt gedaan, schakelt u tweeledige verificatie nu in.
  3. Selecteer in de sectie Beveiliging en onder APP-SPECIFIEKE WACHTWOORDEN de optie Wachtwoord genereren…
  4. Voer een naam in voor uw wachtwoord, bijvoorbeeld Outlook, en selecteer Maken.
  5. Er wordt een app-wachtwoord weergegeven. Kopieer dit wachtwoord (zonder de spaties) en voer dit wachtwoord in wanneer Outlook u om een wachtwoord vraagt.