Hoe stel ik mijn Office 365 account in Outlook?

Een e-mailaccount voor de eerste keer toevoegen in Outlook

In Outlook 2013 of Outlook 2016 voor Windows kunt u e-mailaccounts van Exchange en Office 365 toevoegen, evenals accounts van e-mailproviders zoals Outlook.com (Outlook op het web), AOL, Gmail, MobileMe en Yahoo.

Wat wilt u doen?

Uw eerste e-mailaccount instellen

Als u voor de eerste keer een e-mailaccount aan Outlook 2013 of Outlook 2016 voor Windows toevoegt, wordt de Automatische accountconfiguratie automatisch gestart wanneer u de app voor de eerste keer uitvoert.

1. Start Outlook voor de eerste keer.
  2. Klik op Volgende wanneer u wordt gevraagd een e-mailaccount te configureren.
  3. Als u een e-mailaccount wilt toevoegen, kiest u Ja > Volgende.
  4. Typ uw naam, e-mailadres en wachtwoord en kies Volgende.

Opmerking: Wanneer uw computer is verbonden met een domein voor een organisatie die Microsoft Exchange Server gebruikt, worden uw e-mailgegevens automatisch ingevoegd. Het wachtwoordvak wordt niet weergegeven omdat u voor uw Exchange-account hetzelfde wachtwoord moet gebruiken als het wachtwoord waarmee u zich aanmeldt bij uw computer.

5. Kies Voltooien.

Een extra e-mailaccount instellen

1. Op het tabblad Bestand kiest u Account toevoegen in het rechterdeelvenster.
  2. Selecteer in het dialoogvenster Account toevoegen de optie E-mailaccount, voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in, typ nogmaals uw wachtwoord en kies Volgende.

Tip: De verdere instelling van uw account wordt automatisch door Outlook uitgevoerd.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Kies Voltooien om het dialoogvenster Account toevoegen te sluiten.
    • Kies Nog een account toevoegen en voer stap 1 tot en met 3 van deze procedure uit.

Opmerking: Als u klaar bent, moet u Outlook opnieuw starten.

Wat moet ik doen als mijn account niet automatisch kan worden ingesteld?

Soms is het niet mogelijk om in Outlook 2013 automatisch een nieuw account in te stellen. Mogelijk wordt u gevraagd een nieuwe poging te doen via een niet-versleutelde verbinding met de mailserver. Als dat niet werkt, kunt u nog steeds een account toevoegen, maar moet u enige extra informatie opgeven. Als u niet zeker weet welke instellingen u het beste kunt kiezen, kan de provider van uw e-mailaccount u helpen.

Schakel op de pagina Automatische accountconfiguratie de optie Handmatige instelling of extra servertypen in. Opties voor handmatige configuratie worden uitgelegd in E-mail instellen in Outlook voor Windows.

Opmerking: In Outlook 2016 voor Windows hoeft u niet handmatig Exchange-accounts in te stellen.

Een e-mailaccount verwijderen

1. Kies in het rechterdeelvenster van het tabblad Bestand de optie Accountinstellingen > Accountinstellingen.
  2. Selecteer in de lijst met e-mailaccounts het e-mailaccount dat u wilt verwijderen en kies Verwijderen.
  3. Kies Ja wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u het account wilt verwijderen.
  4. Kies in het dialoogvenster Accountinstellingen de optie Sluiten.